Din innsats for bærekraft

Våre kunder donerer og deler ut hundretusenvis til fremtidsrettede prosjekter for en bedre fremtid, uten å løfte en finger. Et par kroner gjør faktisk en forskjell.

Hva er egentlig “fornybar strøm?”

Når du får “fornybar strøm” fra andre strømselskap kjøper du noe som heter en opprinnelsesgaranti. Det betyr at om du bruker 100 kWt skal det produseres 100 kWt fornybar strøm. Det betyr ikke at du har fornybar strøm i stikkontakten, men at det er sendt ut i strømnettet. Det produseres heller ikke mer fornybar strøm, du får bare et slags “sertifikat” om at din strømmengde er grønn.

“Fornybar strøm” fra strømselskaper er bare tull. Derfor lagde vi noe mye, mye bedre!

29 kr/mnd + 2 øre/kWt
Alt inkludert
Lekende lett

Hvorfor dagens praksis ikke fungerer

Tanken om opprinnelsesgarantiordningen er god, men dessverre har den blitt utvannet og misbrukt av strømleverandørene for å øke egen profitt.

Ordningen er laget for at oss strømkunder skal kunne vise sin støtte og preferanse for fornybar kraftproduksjon. Man skulle tro at 100% av ditt bidrag går til de fornybare kraftprodusentene. Dessverre er det ikke slik. Det er ikke uvanlig at leverandørene putter opptil 80% av ditt bidrag i egen lomme.

Hvordan gjør vi det i Motkraft?

Vi i Motkraft synes det er feil at folks gode intensjoner blir utnyttet på denne måten, og har derfor tenkt ut en alternativ løsning.

I vår strømavtale kan du velge å betale 10 kr ekstra i måneden som vil øremerkes til innovative prosjekter som kan bidra til å realisere FNs bærekraftsmål 7 “Ren energi til alle”. Dette kan f.eks være bidrag til innovative startups eller etablerte prosjekter. 100% av ditt bidrag går til innovasjon og utvikling som bidrar til det grønne skiftet. Bytt til Motkraft og bidra til en grønn fremtid!

Bidra til en grønnere fremtid du også!

Motkraft setter deg foran profitt. Du kan være trygg på at vi er rettferdige i urettferdige bransjer.