På din side.
Vi er Motkraft.

Inspirert av Vipps, en tjeneste til deg, betalt av bedrifter

Motkraft skal snu opp ned på strømbransjen. Derfor betaler du kun hva det faktisk koster for strømmen. Vi tjener ikke penger på deg som privatkunde, litt som Vipps. Bedrifter betaler en liten sum for å være kunde, det er det vi tjener penger på.

Motkraft er en ideell organsiasjon ihht. aksjeloven og er registrert i frivillighetsregisteret. Motkraft Bedrift er et ordinært aksjeselskap som skal tilby svært konkurransedyktige avtaler i bedriftsmarkedet

Non-profit-beviset

Slik fungerer det

Strømbørsen

Strømmen handles på Nord Pool. Strømprisen er lik for alle strømleverandører og bestemmes av marked/etterspøsel.

Datasamleren

Elhub er et statlig eid IT-system som sørger for all datakommunikasjon mellom aktørene i markedet. Her henter vi målerverdier til forbruker som danner fakturagrunnlaget.

Motkraft ble startet for å ta opp kampen med strømbransjen. Vi tjener ikke penger på strøm.

Hvordan strømbransjen tjener på deg

Strømpris.no

Forbrukerrådets strømpris.no er en god tanke. Dessverre har strømselskapene kommet seg rundt systemet. Derfor er alle "toppavtalene" lokketilbud som er svært dyre på sikt.

Prisøkninger du ikke ser

Det er vanlig at strømselskapene skrur opp prisene desto lenger du er kunde. Eldre avtaler kan være svært dyre!

Elektroforhandlere

Avtalene du får hos elektronikkbutikkene er mye dyrere enn vanlige avtaler, har bindingstid og selgere opplyser sjeldent om vilkårene.

Eiendomsmeglere

Det er nesten umulig å overta en ny bolig uten å inngå en dyr strømavtale. Enkelte meglerne får betalt over 1000,- for at du inngår den dyre avtalen.

Media

Det finnes mye feilinformasjon fra selskapene om hvordan strømmarkedet fungerer. Det gjør det vanskelig for deg som kunde å orientere deg i strømmarkedet.

Telefonselgere

Telefon og standselgere er kjent for å ikke opplyse om vilkår, slik at du inngår en avtale uten å vite hva den er.

Hvem er vi? Vi er her for å gjøre en forskjell

Motkraft er motstanderen i strømbransjen. Vi er strømselskapet på din side, vi skal tross alt ikke tjene penger på deg som privatperson.

Da vi så hvor mye strømselskapene tjener ble vi sjokkert. Det eneste et strømselskap gjør er å sende deg en faktura, hvordan kan de tjene nesten 5 milliarder i året på det? Vårt mål er at du ikke skal betale for jobben strømselskapene gjør. Sammen tar vi knekken på strømbransjen!

Heisann! Vi er Bjørn og Anders ✌️

Vi møttes på NTNU høsten 2020, og fant fort en felles kjærlighet for teknologi. Bjørn er en skikkelig ekstremsportutøver, og du finner han like ofte padlende i en elv som ved regnearkene. Anders er en livlig og kreativ kar som har et godt øye for design i tillegg til å være en dyktig forretningsutvikler.

Vi praktiserer det vi kaller grønn hatt. Ingen idéer er dumme så lenge hatten er på, og det er den ofte! Sammen startet vi Motkraft, et non-profit selskap med mål om å gi deg så billig strøm som mulig.

Motkraft har store navn i ryggen 🏗

Å etablere et helt nytt strømselskap er ikke lett. Motkraft er bygd opp med støtte, hjelp og teknologi fra 14 anerkjente selskaper. Sammen med et sterkt styre og erfarne støttespillere er det en oppskrift for å lykkes.

Sammen har vi bygd kanskje verdens mest effektive system for strømsalg. Det betyr i praksis at alt er helautomatisk, noe som gir deg enda lavere priser!

Bli kunde