Sameier og borettslag kan spare titusenvis på strømregningen

Sameie XX

Sameier og borettslag er blant de som blir mest lurt på strømregningen, her er hvordan, og hva du kan gjøre for å kutte kostnadene.

Kun 1 av 4 vet hva de betaler for strømmen, og 72 prosent vet ikke hva de betaler på toppen av strømprisen. Det utnytter strømselskapene, noe som gjør at sameier og borettslag i snitt betaler 7 ganger mer enn hva en privatperson betaler i gebyrer til strømselskapet.

Vi tok en prat med styreleder xx i xx for å høre hvorfor de byttet til Motkraft Bedrift.

“Hvorfor betale mer enn vi må? Nå sparer vi over ti tusen i året. Det var den enkleste, raskeste og mest sparsomme styresaken hittill. For oss ble det et enkelt valg, og jeg anbefaler alle å gjøre det samme” sa XX.

Hvorfor er strøm så komplisert, og hvorfor betaler “alle” altfor mye?

Bedriftsmarkedet for strøm er “helt texas”. Det er nesten ingen regulering og strømselskapene trenger ikke opplyse om de faktiske prisene. Resultatet blir strømregninger som er umulig å lese. Og ikke minst, bedrifter betaler for altfor mye.

Gjennomsnittslig påslag, det du betaler på toppen av strømprisen, var på hele 20 øre/kWt. Det er hele 7 ganger så mye som en privatperson betaler.

På en strømpris på 50 øre er det hele 40% OVER innkjøpspris. Det er gjennomsnittet, som betyr at mange betaler langt mer.

“Jeg har Motkraft personlig, og støtter det de gjør. Derfor ble det et naturlig valg i sameiet også. Vi bryr oss lite om strøm, den er den samme uansett. Det viktigste er å få det billigst mulig, og det hjelper Motkraft oss med”

Hva skal pengene dere sparer gå til?

Pengene som spares gjør at felleskostnadene kan holdes lave. Vi kan også spare mer til vedlikedhold, samt litt ekstra vafler på dugnad - ler XX.

Se avtalen xx i xx fikk, og les mer om Motkraft Bedrift her

Motkraft har allerede spart nordmenn for millioner på strømregning. Nå rydder vi opp i strømmarkedet for deg med organisasjonsnummer. Tiden med uoversiktlige avtaler og høye fakturaer er forbi!