Restaurant-eieren var lei av å bli lurt; tar et oppgjør med strømbransjen

Vineria Ventidue

Slik sikret Sandro restauranten en av de tryggeste og billigste strømavtalene i bedriftsmarkedet

Strømselskapene har utnyttet og lurt bedrifter i en årrekke, det gikk Sandro i Vineria Ventidue lei av. “Det er en prinsippsak å stå imot lureriet og høye priser. Det at det blir lavere regninger og mindre administrasjon er en bonus”.

Visste du at bedrifter i snitt betaler opptil 7 ganger mer til strømselskapene enn vanlige husstander? Summene blir fort titusenvis mer enn de må, hvert år.

Strøm til bedrifter er det samme som til private. Motkraft, en strømleverandør startet i protest mot lureriet, tok opp kampen. Restaurant-eieren Sandro slang seg på, sammen med over 25.000 andre.

“Nå får strømselskapene en stor motstander, og det kommer oss i bedriftene til gode. Lavere priser, enklere administrasjon. Jeg trenger aldri tenke på det igjen”.

Slik lurer strømselskapene bedriftene

  • I bedriftsmarkedet på strøm er det avtalefrihet. Det betyr at kontraktene kan se ut som de vil, og da kan selskapene “gjemme” skjulte kostnader kundene aldri ser.
  • Strømselskapene gjemmer kostnader inn i selve “strømprisen”. Dersom strømprisen f.eks. er 50 øre/kWt kan selskapene selge det til deg for 60 øre/kWt + påslaget (som ofte er 10-30 øre). Påslaget er det strømselskapene konkurrerer på.
  • Når de gjemmer skjulte kostnader ser det ut som strømprisen er lav, når den egentlig er kunstig høy.
  • I realiteten betaler en bedrift 20 øre ekstra i gjennomsnitt. På en strømpris på 50 øre er det hele 40% OVER innkjøpspris. Det er gjennomsnittet, som betyr at mange betaler langt mer.

Hvorfor er det slik?

Selskapene ønsker å tjene mest mulig penger, og utnytter at bare 1/10 vet hva de betaler for strømmen.

Sandro fant en god løsning på strøm-problemet

Sandro byttet til Motkraft. Selskapet mener strømselskapene tar seg for godt betalt, og har derfor laget teknologi og automatisert hele strømprosessen. De tar seg betalt et minimum, som betyr at du betaler en fast, lav pris. Motkraft er dermed hele 40-80% billigere en andre strømselskap (for selve tjenesten, utenom selve strømmen).

Restauranteieren tar dermed et oppgjør med strømbransjen, uten å løfte en finger. Og besparelsene, den går rett tilbake til å gi enda bedre opplevelser til gjestene på Vineria Ventidue.

Motkraft er forfriskende. Endelig noen som har en rettferdig, billig og trygg strømavtale. Det eneste jeg skulle ønske var at de kom før!”

Motkraft har allerede spart nordmenn for millioner på strømregning. Nå rydder vi opp i strømmarkedet for deg med organisasjonsnummer. Tiden med uoversiktlige avtaler og høye fakturaer er forbi!